Historie

Een afbeelding van Johannes Marinus Bernaards (1888-1951)De heer Jan Bernaards komt uit een vervoerdersfamilie. Zijn opa Johannes Marinus Bernaards (1888 – 1951) heeft volgens een uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK contract Bernaards Expeditie) d.d. 8 december 1976, Bernaards Expeditiebedrijf in 1915 opgericht.

Opa Bernaards was een voerman, die met paard en wagen is begonnen vanuit o.a. Dinteloord naar Bergen op Zoon. Maar Opa Bernaards ging ook regelmatig met groenten en fruit naar Antwerpen.

Het transportbedrijf is door de gebroeders Kees, Fons en Piet Bernaards in 1946 te Tilburg voortgezet als een vennootschap onder firma.

De eerste 8 vrachtwagens in 1946Destijds had Bernaards Expeditiebedrijf 8 vracht-auto’s. Van zijn vader Fons Bernaards heeft Jan Bernaards de kneepjes van het vak geleerd. De interesse werd aangewakkerd door als jongetje van 6 jaar, samen met zijn jongere broertje Kees, tijdens de vakanties met zijn vader mee te rijden.

Ook zaken als klantvriendelijkheid, goede service verlenen en afspraken nakomen zijn aan Jan door zijn vader Fons Bernaards al vroeg bijgebracht.

Bernaards Expeditie had diverse lijndiensten in de provincies Brabant en Limburg. De werkzaamheden bestonden uit het dagelijks afhalen bij de diverse bodehuizen, transportbedrijven en klanten in Brabant en Limburg. De overslag vond plaats via hun magazijn te Tilburg, waar de auto’s op route werden geladen om vervolgens via vaste lijndiensten en routes te verdelen.

De ladingen bestonden uit mandflessen met chloor, keukenkachels en haarden, rollen kamgarenstoffen, dozen DE koffie, chocoladeproducten, zoetwaren, koek- en biscuitproducten, kisten met letters voor de drukkerijen, kinderwagens, vaten smeerolie en kisten met rollen katoen voor de diverse weverijen.

Een foto van dhr. Fons BernaardsVader Fons Bernaards was gespecialiseerd in lijndiensten vanuit Brabant naar Limburg. In Maastricht en later ook vanuit Belgie, Lanaken werden complete ladingen met hoogwaardige riemen en rollen papier terug geladen voor de diverse drukkerijen.

Daarnaast werd ook regelmatig deegwaren zoals vermicelli en mie, sanitair en wandtegels vervoert.

Helaas is in 1974, de V.O.F. Bernaards Expeditiebedrijf overgenomen en onder een andere naam voortgezet.

Uit dankbaarheid en respect voor zijn vader Fons Bernaards (1914-2005) is besloten om met Bernaards Expeditie B.V. (opgericht 2 december 1981) de familietraditie in ere te houden en voort te zetten.

Ook deze is ooit in het bezit geweest van V.O.F. Bernaards Expeditiebedrijf.

“Ook voor uw geconditioneerd vervoer, zowel vers-, koel-, of diepvriesproducten, bestaande
uit complete ladingen, deelladingen en groupage, kunnen wij u van dienst zijn”